Natura zabkorpa finomszemű
A kutatási eredmények alapján az a következtetés vonható le, hogy akik koleszterinszintjüket a biztonságos határok között akarják tartani, a zabkorpa rosttartalma a legmegfelelőbb.
A zabkorpa sok vízoldékony rostot tartalmaz, a vér koleszterinszintjét a jól oldódó rostok csökkentik. A másik előny az, hogy a vércukorszint normális értéken tartását is elősegítheti. A zabkorpával folytatott vizsgálatok hőskorában James Anderson, a Kentucky Egyetem Lexingtoni Belgyógyászati Klinikájának orvosa eleinte cukorbetegek vércukorszintjét próbálta befolyásolni zabkorpával, eközben fedezte fel, hogy a betegek vérének koleszterinszintje is csökkent.
Ajánlott adagolás
A napi ajánlott bevitel napi 30-50 gramm lehet, ízlés szerint keverhető joghurtba, tejbe vagy turmixokba.
Hatóanyagok
100 gramm termék átlagos tápértéke: energiatartalom 340 kcal, fehérje 17 g, szénhidrát 55 g, zsír 7 g.
Összetevők
Zabkorpa.
További hatóanyag információk
Rostok szerepe az egészség megőrzésében
A Natura zabkorpa finomszemű változata tele van vízben oldódó rostokkal, amelyek nem csupán a koleszterinszint csökkentésében játszanak fontos szerepet, de segíthetnek a vércukorszint szabályozásában is. Ezek a rostok lassítják a szénhidrátok felszívódását, így mérsékelik az étkezések utáni hirtelen vércukorszint-emelkedést, ami különösen fontos lehet a diabétesszel élők számára.
Fogyás és telítettség érzet
A zabkorpa egyik kevésbé ismert, de rendkívül hasznos hatása a fogyókúrázók számára, hogy növeli a telítettség érzetet. A rostok vízzel érintkezve megdagadnak a gyomorban, és hosszan fenntartják a jóllakottság érzetet, így segíthetnek az étvágy kontrollálásában, és csökkenthetik a napközbeni nassolás iránti vágyat.
Egészséges szív támogatása
A rendszeres rostfogyasztás jótékony hatással van a szív- és érrendszeri egészségre is. A zabkorpa rendszeres beiktatása az étrendbe hozzájárulhat a vérnyomás csökkentéséhez és a szív egészségének megőrzéséhez. A zabkorpa rostjai segítenek eltávolítani a felesleges LDL koleszterint, ami az arterioszklerózis és más szívvel kapcsolatos betegségek megelőzésében kulcsszerepet játszik.
Természetes energiaforrás
A Natura zabkorpa finomszemű változata nemcsak jól emészthető és tápláló, hanem természetes energiaforrást is kínál. Gazdag fehérjében és szénhidrátban, így kiváló választás reggelihez vagy fizikai aktivitás előtt, biztosítva a szükséges energiát a nap folyamán. Az összetett szénhidrátok lassú felszívódása hosszú távú energiát biztosít anélkül, hogy hirtelen inzulinválaszt váltana ki.
A zabkorpa jótékony hatásai az emésztésre
A zabkorpa rendszeres fogyasztása elősegíti a kiegyensúlyozott bélfunkciót. A rostok mellett található tápanyagok hozzájárulhatnak az emésztőrendszer megfelelő működéséhez. Az emésztés támogatása mellett a zabkorpa segíthet a különböző bélrendellenességek enyhítésében és megelőzésében is.
Mely ételekbe érdemes belekeverni?
A zabkorpa igen sokoldalúan felhasználható a konyhában. Keverjük joghurtba, turmixokba, szórjuk müzlibe, vagy adjuk hozzá levesek és főzelékek sűrítéséhez. Bizonyos pékárukhoz, például kenyérhez és muffinokhoz is adhatjuk, ami hozzájárul a tápértékük növeléséhez és az ízélmény fokozásához.


