Vita Crystal Zöld kávé kapszula
A kávé ma világszerte a legnépszerűbb élvezeti cikk!
A kávé története:
Az egyik történet szerint a kávé élénkítő hatását egy Káldi nevű etióp pásztor fedezte fel Kr.e. 300-ban, aki észrevette, hogy ha a kecskéi a piros bogyókat legelészik, sokkal élénkebbek lesznek. Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes italt készíthetnek.
– 1000 körül Avicenna a középkori muszlim gondolkodás egyik legnagyobb alakja is gyógyszerként használta a kávét.
– A 16. század első évtizedeiben már Szíria és Egyiptom lakói is ismerték.
– Isztambulban az első kávéházak az 1550-es években nyíltak, és számuk gyorsan nőtt. Európába a 17. században érkezett meg a kávézás szokása. Az első európai kávéház 1624-ben Velencében nyílt meg La Bottega del Caffé néven.
A kávé feldolgozása:
– A bogyókat kézzel leszüretelik.
– Tisztítás, érlelés.
– Szárítás.
– A gyümölcshús eltávolítása a szemekről.
– További tisztítás.
– Válogatás.
– PÖRKÖLÉS!
Mi a baj a pörköléssel?
A pörkölés jóval 200C felett történik. Ezen a hőmérsékleten több száz karcinogén, rákkeltő anyag keletkezik!
Naponta 15 millió csésze kávét fogyaszt el Magyarország lakossága ez évente 25 millió kg égetett pörkölt anyagot jelent. Ugyanez a probléma a pirítóssal és a karamelizált cukorral.
Zöld kávé – Pörkölés nélkül:
A zöld kávéban található koffein nem ugyanúgy hat, mint a fekete kávéban lévő, az előbbi ugyanis lassabban, de hosszabb időre fejti ki hatását, és a hagyományos eljárással szemben nem pörkölik meg, ezért tartalmazza azokat az anyagokat (polifenolokat) is, amelyek fokozottan támogatják az immunrendszert, védik a sejteket a káros hatásoktól.
Klorogénsav:
A zöld kávé egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és antioxidáns hatásai is ismertek. A klorogénsav hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását.
Tanulmányok, kutatások:
– Joe Vinson és munkatársai 16 ember bevonásával készítettek tanulmányt Indiában, de korábban hasonló vizsgálatokat folytattak Franciaországban és Japánban.
22-26 év közötti túlsúlyos, illetve elhízott ember vett részt a vizsgálatban.
A napi egy-két adag zöld kávét ivó résztvevők testsúlya a követés hat hete alatt átlagosan 10,5%-kal csökkent, míg testzsírjuk mennyisége 16%-kal.
– 2006-os kutatás: Hiroshi Shimoda, Emi Seki, Michio Aitani.
Egereket tápláltak standard zöld kávébab kivonatot tartalmazó diétával, és ennek fő összetevőivel, nevezetesen koffeinnel és klorogénsavval 14 napig.
A kutatók úgy találták, hogy a zöld kávébab kivonat csökkentette a viscerális (zsigeri) zsír mennyiségét és a testtömeget, míg az ételfogyasztás nem változott.
– A klorogénsav legyőzi a felesleges cukrot.
A tekintélyes szaklap, a The Lancet 2002-bentette közzé népességvizsgálatát, amelyet 17000 emberen végzett. A kutatók azt állapították meg, 50%-kal kisebb diabétesz kockázattal számolhatnak azoknak, akik naponta 7 csésze kávét isznak meg, azokhoz képest, akik csak kettőt.
Más kísérleti eredmények:
– A klorogénsav kedvezően hat a májsejtek működését fokozó gének tevékenységére, és az adiponectin nevű hormon szintjét növeli, ami az inzulinérzékenységet segíti elő, gyulladáscsökkentő, diabétesz-megelőző és anti-atherogenic hatást fejt ki.
– Csökkenti a koleszterinszintet, a trigliceridszintet és a vérnyomást.
Probléma:
Naponta 7 csésze kávét meginni a legtöbb ember számára kivitelezhetetlen.
Ez arra a ösztönözte a kutatókat, hogy derítsék ki, milyen cukorszint csökkentő anyagokat tartalmaz a kávé. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a kávé klorogénsav tartalma felelős elsősorban a glukóz csökkentő hatásért.
Lenyűgözően meggyőző adatok:
– Japán kutatók egy csoportja 43%-os vércukorszint esést regisztrált, miután zöldkávébab-kivonatot adtak be egereknek egy kiadós evés után.
– Egy klinikai kísérletben 2011-ben a kutatók 50% klorogénsavat tartalmazó standardizált zöldkávébab-kivonat különböző dózisait adták be 56 személynek. Azután 100 g glukózt adtak nekik egy glukóz-terheléses vizsgálatban.
Ajánlott adagolás
Napi 1-2 zöld kávé őrlemény adag bevétele ajánlott.
Hatóanyag 2 kapszulában
Zöld kávé őrlemény: 1100mg
Összetevők
Zöld kávé őrlemény, zselatin
További hatóanyag információk
Klorogénsav részletezése
Klorogénsav, a zöld kávé központi alkotóeleme, több fronton is védi a szervezetet. E különleges összetevő nemcsak a zsírégetés folyamatát támogatja, hanem hatékonyan csökkentheti a vércukor szintjét is. A klorogénsav blokkolja a glükóz felszívódását a vékonybélben, így nem engedi megugrani a vércukor szintet a fogások után, ami különösen hasznos az inzulinrezisztenciával élők számára.
Polifenolok szerepe
A zöld kávéban található polifenolok antioxidáns hatása révén hatékony védelmet nyújtanak a sejtek számára a káros szabad gyökök ellen. Az antioxidánsok segítenek fenntartani az immunrendszer egészségét, és hozzájárulnak a sejtöregedés lassításához. Emellett csökkenthetik a gyulladások mértékét, ami számos krónikus betegség megelőzésében előnyös.
Koffein: az egyedülálló ébresztő
A zöld kávéban található koffein különlegessége, hogy fokozatosan fejti ki hatását, ami hosszabb ideig tartó éberséget és koncentrációs képességet biztosít, anélkül hogy megterhelné a szív- és érrendszert. E különleges tulajdonságának köszönhetően sokan választják a zöld kávét, hogy elkerüljék a pörkölt kávé hirtelen hatásait.
Adiponectin hormon fokozó hatás
A zöld kávé klorogénsav tartalma hozzájárul az adiponectin hormon szintjének növeléséhez a szervezetben. Az adiponectin elősegíti az inzulin hatékonyságát, javítva ezzel a sejtek glükóz felvételét. Emellett gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez.
Májvédő hatások
A zöld kávé fogyasztása kedvezően hat a májra, mivel támogatja a máj regenerációs folyamatait, és segíti a méregtelenítést. A klorogénsav pozitívan befolyásolja a májsejtek működését, ami különösen fontos azok számára, akik fokozott stressznek, gyógyszerek vagy alkohol hatásának vannak kitéve.
A Vita Crystal Zöld kávé termék átfogó megoldást kínál mindazoknak, akik életükbe kívánják integrálni a természetes anyagok jótékony hatásait, fenntartva testük vitalitását és energiaszintjét egész nap. A zöld kávé rendszeres használata által a sejtek védelme hosszú távon biztosított, miközben támogatja a szervezet különböző alapvető funkcióit.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.