Vita Crystal Fokhagymaolaj csepp – Olíva
Fokhagymaolaj és Olívaolaj keveréke 1:40 arányban
A fokhagymát világszerte termesztik és alkalmazzák. A népi gyógyászat régóta használja, főként magas vérnyomás, elhízás ellen, illetve fiatalító szerként. Az egyiptomi piramisok építésekor a dolgozó munkások között fokhagymát, hagymát és retket osztogattak a fertőző betegségek megelőzésére. A római légiók általános egészségmegőrzésében jelentős szerepet játszott. A fokhagyma tehát, örök háziszerként vírusölő, antibakteriális, immunrendszer erősítő gyógynövényként van számontartva.
A fokhagyma jótékony hatását több mint 200 féle biológiailag aktív vegyülete (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és enzimek) adja, melyek közül a legaktívabbak, a kéntartalmú vegyületek, elsősorban az alliin.
Fokhagyma:
Alliinból a legerősebb hatóanyag az allicin! A fokhagyma természetes fogyasztása közben a benne lévő alliinból az alliináz-enzim aktiválódásának köszönhetően allicin képződik. A főzés során az alliin és az alliináz enzimek a hő hatására károsulnak, így ez a folyamat nem tud végbemenni.
Olíva:
Az olívaolaj egyszeresen telített olaj. Más olajokkal összevetve nem tűnik kiemelkedően előnyös összetételűnek, sőt, számos olajban (pl.: kukoricacsíra-olaj, szőlőmag-olaj, kendermagolaj) magasabb az egészségesnek tartott telítetlen zsírsavak aránya. Jótékony hatását leginkább a kiemelten gazdag A- és E-vitamin tartalmának tulajdonítják.
Gyártástechnológiától függően több minőségben előállítható. A leghasznosabb az extra szűz jelzéssel ellátott olíva olaj. Az extra szűz kifejezés, az első sajtolásból (tisztán mechanikai úton) származó olajat jelenti, ez a legjobb minőségű, jobb az íze és a tápértéke is. Az szűz olívaolaj már a második vagy harmadik sajtolásból származik, még mindig mechanikai úton.
A sima, nem szűz olíva már a negyedik sajtolásból származik és nem tisztán mechanikai úton nyerik, hanem plussz hőhatással és vegyi kezeléssel, ezért ez a leggyengébb minőségű.
Figyelmeztetés!
Kerüljük a szembe, illetve a nemi tájékra való kerülését! Terhes és szoptatós anyáknak kerülniük kell a használatát!
További hatóanyag információk
A fokhagymaolaj és annak előnyei
A fokhagymaolaj az egyik legismertebb és legszélesebb körben használt természetes összetevő. Antivirális és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően széles körű felhasználásra alkalmas, különösen az immunrendszer erősítésében. A fő hatóanyag, az allicin, erős antioxidáns hatással rendelkezik, amely segíthet a szervezetben előforduló oxidatív stressz csökkentésében. A rendszeres fokhagymaolaj fogyasztás hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészség fenntartásához, valamint segíthet a vérnyomás és a koleszterinszint szabályozásában.
Olívaolaj: Az egészséges zsírok forrása
Az olívaolaj főként egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, mint például az olajsav, amelyek hozzájárulnak a szív egészségének megőrzéséhez. A gazdag A- és E-vitamin tartalma révén az olívaolaj antioxidáns hatást fejt ki, ami segíti a sejtek védelmét a szabad gyökökkel szemben. Rendszeres fogyasztása elősegítheti a bőr és a haj egészségének megőrzését is. Az extra szűz olívaolaj mechanikus sajtolással készül, így megőrzi a legtöbb tápanyagát és kellemes ízét.
Az allicin hatóanyag szerepe
Az allicin a fokhagymaolajban található egyik legfontosabb vegyület, amely mindenekelőtt az antibakteriális és gombaellenes hatásáért felelős. Világszerte elismert a fertőzések leküzdésében játszott szerepe miatt. Természetes módon támogatja a szervezet védekezőképességét, amit különösen a téli hónapokban vagy megfázásos időszakokban érdemes kihasználni. Az allicin biológiai aktivitása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez is.
A telítetlen zsírsavak előnyei
A Vita Crystal Fokhagymaolaj csepp olíva összetevője révén jelentős mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat, amelyek a szív- és érrendszer egészséges működését támogatják. A telítetlen zsírsavak hozzájárulhatnak a rossz koleszterinszint csökkentéséhez és a jó koleszterinszint növeléséhez, ami kedvezően befolyásolja a vérkeringést. Az olívaolaj ezen tulajdonságai miatt ajánlott különböző főételek és saláták kiegészítéseként is.
Miként segíthet a tápanyagokban gazdag olívaolaj a mindennapokban?
A rendszeresen fogyasztott olívaolajban található A- és E-vitamin hozzájárulhat a sejtek regenerálódásához és védelméhez. Az olívaolaj használata a mindennapokban növelheti az ételek ízét és tápértékét, miközben egészséges zsírokkal látja el a szervezetet. Fogyasztásával hozzájárulhatunk a fiatalság és vitalitás megőrzéséhez, továbbá segíthet a szervezet méregtelenítő folyamataiban is.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.