Vita Crystal Fokhagyma kapszula
– A népi gyógyászatban régóta használják, főként magas vérnyomás, elhízás ellen, illetve fiatalító szerként.
– Normalizálja a szapora szívműködést, oldja a szív koszorúereinek görcsét ennek következtében javul a szívizom vérellátása.
– Fokozhatja a szív teljesítőképességét, a fokhagymakivonat a szív koszorúereiben is megakadályozza a vérrögképződést.
– Tapasztalatok szerint az érelmeszesedés megelőzésére és gyógyíthatására az egyik leghatásosabb szer a fokhagyma.
– A legújabb kutatások alapján egyértelművé vált a növény fogyasztásának rákellenes hatása is.
– A fokhagyma fogyasztása csökkentheti a gyomorrák, vastagbélrák, bőrrák előfordulásának valószínűségét.
A fokhagyma előnyös hatását a készítmény úgy fejtik ki, hogy eközben elkerülhető a fokhagyma átható szagával járó kellemetlenség, illetve a nyers fokhagyma okozta gyomorégés.
Vírusos agyhártyagyulladás:
A vírusos agyhártyagyulladás ma is végzetes betegség lehet, mert nincs meg ellene a hatásos gyógyszer. Így legjobb ha felismerés után azonnal a népi gyógyszerhez a fokhagymához folyamodunk, természetesen kikérve a kezelőorvos véleményét.
Koleszterin-csökkentő:
A fokhagyma nemcsak megakadályozza a koleszterin illetve a zsír lerakódását a vérben, hanem képes a már lerakódott masszát feloldani, csökkenteni a vér koleszterin szintjét. Nem szabad azonban túlzásba vinni, mert a fokhagyma csökkentheti ugyan az LDL-t de ugyanakkor csökkenhet a HDL is, ami szívelégtelenséghez vezethet.
Arterioszklerózis, mely úgy keletkezik, hogy a véredények falára lerakódnak anyagok, és ezáltal fokozatosan kisebbé válik a vér járata az artériákban. Minél szűkebb a járat, annak arányában emelkedik a vérnyomás, és annál nagyobb feladat terheli a szívet.
Végül a kapilláris vérerek eldugulnak és megjelennek a kísérő bajok, valamint a szívben legtöbb esetben koszorúér szűkület alakul ki, aminek következtében csökken a szív vérellátása. Mind gyakoribb a szívtáji fájdalom, s beköszönt a végső baj, a szívszélhűdés.
Természetesen a végső kifejlődést nem szabad megvárni, meg kell tenni az intézkedéseket a táplálkozási szokások megváltoztatására.
A fokhagyma két hónap alatt érezhetően leviheti a vérzsír szintet.
Baktérium és vírusölő:
Valamikor vegyszeres gyógyszer hiányában, baktérium vírus és gomba-fertőzéses betegségekkel szemben a fokhagymával gyógyíthatották a tífuszt, kolerát stb., de hatékony a fokhagyma a candida gombabetegséggel szemben. Szinte minden emberben van kisebb-nagyobb mennyiségű élesztő gomba ami a nyálkahártyákon telepszik meg, és gyulladást okoz, mely több betegség
alap-okozója lehet. Legjobb védekezés ellene a fokhagyma.
Féregűző:
Kevés olyan gyerek van, aki valamilyen állattal van kapcsolatban és nincs valamilyen bélférge, mely ellen szintén hatásos a fokhagyma.
Tisztítja a légutakat:
A fokhagymának a meghűléses betegségek gyógyíthatásában is nagy szerepe van , de asztma, köhögés, szamár-köhögés, hörghurut, stb. kezelésére is eredményes.
Emésztési zavarok esetén:
A fokhagymának nemcsak az étel tartósításban van szerepe, hanem az emésztésben is.
Különösen a száraz húst könnyebb megemészteni vele.
Ajánlott adagolás:
1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 2 kapszula/nap.
Hatóanyagok:
Fokhagyma őrlemény 500 mg/kapszula (0,6% allicin tartalommal).
További hatóanyag információk
Szív- és érrendszeri egészség
A fokhagyma régóta ismert arról, hogy támogatja a szív- és érrendszer egészségét. A termék fokhagyma tartalma segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét és javítja a vérerek rugalmasságát. Ezáltal hozzájárulhat a magas vérnyomás csökkentéséhez, és támogathatja a szív optimális működését, ez különösen fontos lehet az egészségtudatos fogyasztók számára.
Antioxidáns tulajdonságok
A fokhagymában található allicin és más kéntartalmú vegyületek erőteljes antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek a vegyületek segítenek megvédeni a sejteket a szabad gyökök károsító hatásaival szemben, ami hozzájárulhat a sejtek öregedésének késleltetéséhez és a szervezet immunrendszerének védelméhez.
Vírusok és baktériumok elleni védekezés
A fokhagyma hagyományosan ismert vírus- és baktériumellenes tulajdonságairól. A cikk bemutatja, hogy a fokhagyma hatékonyan védhet számos fertőző betegséggel szemben, így különösen alkalmas lehet a hűvösebb hónapokban az immunrendszer támogatására.
Emésztési támogatás
A fokhagyma elősegíti az egészséges bélműködést és támogatja az emésztést. Az allicin tartalom segíthet csökkenteni a gyomor kellemetlenségeit, különösen a nehezebben emészthető ételek esetén. Ezért a fokhagyma kivonatot tartalmazó termékek fogyasztása hozzájárulhat az emésztési folyamatok optimalizálásához.
Bőr egészsége
A fokhagyma alkalmazása a bőr egészségét is támogathatja. Az allicin nemcsak belsőleg alkalmazható, hanem külsőleg is hozzájárulhat a bőr fertőzésekkel szembeni védeleméhez. A termékben található fokhagyma így lehetőséget nyújt a bőr védelmének fokozására difúziós hatásával.
Kiegyensúlyozott immunrendszer
A megfelelő immunműködés fenntartása érdekében a fokhagyma rendszeres fogyasztása ajánlott. Segíthet a szervezet ellenálló képességének erősítésében, és hozzájárulhat ahhoz, hogy a test sikeresen küzdjön meg a mindennapi kihívásokkal, különösen a változó időjárási körülmények között.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.