Nutriqa Bio Kakaó por
Közép-Amerika ősi törzsei a gyógyhatása miatt a kakaóra isteni elixírként tekintettek, és csak gazdag és befolyásos emberek számára volt elérhető. A panamai kuna törzsek még mindig napi 5 csésze tiszta kakaót fogyasztanak, és a kutatások is azt bizonyítják, hogy ott gyakorlatilag nem léteznek szívbetegségek, vérnyomásproblémák vagy cukorbetegség.
A kézzel hüvelyként betakarított nyers babot a legjobb minőségre válogatják ki, majd erjesztik, hogy csökkentse kezdeti keserűségét. A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékének jelentős részét, adalékanyagok nélkül.
Kakaóporunk fogyasztása segíthet kiegyensúlyozni a koleszterinszintet, védelmet nyújthat a szívnek, serkentheti az agyműködést, hangulatjavító és antidepresszáns hatása lehet.
Lehetséges jótékony hatásai:
- Hangulatjavító
- Antidepresszáns
- Szív egészségének megőrzése
- Agyfunkciók fokozása
- Gyulladásgátló
Tápanyagok 100g-ban – Nutriqa Bio Kakaó por
- Energia 1465 kJ / 352 kcal
- Zsír 11 g
– telített 6,7 g
– egyszeresen telítettlen 3,6 g
– többszörösen telítettlen 0,4 g - Szénhidrát 21 g
– Cukor 0,6 g - Rostanyag 31 g
- Fehérje 27 g
- Só 0,0 g
- Kálium 840 mg
- Foszfor 457 mg
- Magnézium 291 mg
- Vas 3,0 mg
- Réz 1,8 mg
- Mangán 2,9 mg
Összetevők – Nutriqa Bio Kakaó por
100% Bio Kakaó bab.
Ajánlott adag – Nutriqa Bio Kakaó por
napi 10-15g. Fogyasztás előtt kérjük konzultáljon kezelőorvosával
További hatóanyag információk
A kakaót már az ősi közép-amerikai civilizációk, például a maják és az aztékok is nagyra becsülték, mint természetes elixírt. Az isteni eredetűnek tartott kakaót gyakran csak a gazdagok és a befolyásos emberek fogyaszthatták. A panamai kuna törzsek ma is rendszeresen isszák a tiszta kakaót, amelyről úgy tartják, hogy elősegíti az egészséges vérnyomást, támogatja a szív működését és csökkenti a cukorbetegség kockázatát.
A kakaó gyógyító erejét már évszázadok óta kihasználják. Hagyományosan energiafokozóként, hangulatjavítóként és a szellemi frissesség támogatására alkalmazták. A kakaóban található természetes vegyületek pozitív hatással lehetnek a szervezet különböző folyamataira, amit a modern kutatások is megerősítenek.
A Nutriqa Bio Kakaó por feldolgozása
A Nutriqa Bio Kakaó por gondosan válogatott, kézzel betakarított nyers kakaóbabból készül. A kakaóbabokat erjesztik, hogy csökkentsék keserűségüket és előhozzák természetes ízvilágukat. A gyártási folyamat során nem használnak adalékanyagokat, így a kakaó megőrzi eredeti tápanyagait és értékes összetevőit.
A feldolgozás során a kakaó antioxidáns tartalmának jelentős része megmarad, így hozzájárulhat a szervezet természetes védekezőképességének támogatásához. A kakaó flavonoidokban gazdag, amelyek segíthetnek a sejtek védelmében és az oxidatív stressz csökkentésében.
Az antioxidánsok jótékony hatásai
A Nutriqa Bio Kakaó por magas antioxidáns tartalmának köszönhetően hozzájárulhat a szervezet egészséges működéséhez. Az antioxidánsok védelmet nyújthatnak a sejteknek a szabadgyökök káros hatásaival szemben, csökkentve az oxidatív stresszt.
A kakaó flavonoidjai segíthetnek a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében, javíthatják a vérkeringést és támogathatják az érfalak rugalmasságát. Az antioxidánsok pozitív hatással lehetnek az agyműködésre is, elősegítve a koncentrációt és a mentális frissességet.
Hangulatjavító és szellemi frissességet támogató hatás
A Nutriqa Bio Kakaó por természetes vegyületei, mint például a teobromin és a feniletilamin, hozzájárulhatnak a hangulat javításához és az általános jó közérzet fokozásához. A kakaó természetes antidepresszáns hatása segíthet a stressz csökkentésében és a nyugodt lelkiállapot megőrzésében.
A kakaó fogyasztása pozitívan befolyásolhatja az agyműködést is. A flavonoidok javíthatják az agy vérkeringését, ezzel elősegítve a mentális teljesítményt és a koncentrációt. A kakaó rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az éberség és a szellemi frissesség fenntartásához.
Gyulladáscsökkentő hatások
A kakaóban található antioxidánsok és bioaktív vegyületek gyulladáscsökkentő hatással bírhatnak. Ez különösen előnyös lehet a szervezet természetes védekezőképességének támogatásában, valamint a sejtek egészségének megőrzésében.
A rendszeres kakaófogyasztás hozzájárulhat az immunrendszer hatékonyabb működéséhez és a gyulladásos folyamatok enyhítéséhez. Az antioxidánsok emellett hozzájárulnak a sejtek regenerálódásához és az általános jó közérzet fenntartásához.
Összefoglalás – Miért válaszd a Nutriqa Bio Kakaó port?
A Nutriqa Bio Kakaó por gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban és természetes vegyületekben, amelyek hozzájárulhatnak az immunrendszer erősítéséhez, az agyműködés javításához és az általános vitalitás fenntartásához. Rendszeres fogyasztása támogathatja a szív- és érrendszer egészségét, segítheti a hangulat javítását és elősegítheti a mentális frissességet.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.