Naturfood Étkezési lenmag
A lenmag nagyon sok esszenciális olajat tartalmaz, melyre szervezetünknek szüksége lehet, az ásványi anyagok közül pedig jelentékeny mennyiségű káliumot, vasat, cinket, foszfort tartalmaz. Elsősorban emésztést segíthető hatása miatt fogyasztjuk. A lenmag sokoldalúan felhasználható: szórhatjuk salátákra, keverhetjük joghurtba, kefírbe, főzhetjük levesbe, süthetünk vele lenmagos kenyeret, pogácsát.
A kiváló minőségű alapanyagokból készült finomságok önmagukért beszélnek.
Ajánlott adagolás
1-2 evőkanál naponta, tetszés szerint ételekbe keverve.
Hatóanyagok
A lenmag gazdag omega-3 zsírsavakban és antioxidánsokban, valamint különféle ásványi anyagokban, például káliumban, vasban, cinkben és foszforban.
Összetevők
100% lenmag (Linum usitatissimum)
További hatóanyag információk
Gazdag omega-3 zsírsav forrás
A lenmag az egyik legjobb növényi alapú omega-3 zsírsavforrás. Ezek a zsírsavak kulcsszerepet játszanak a szív és az érrendszer egészségének fenntartásában. Segíthetnek csökkenteni a gyulladást és a koleszterinszintet, továbbá támogathatják az agyműködést.
Magas rosttartalom az emésztés támogatására
A lenmag gazdag rosttartalma elősegítheti az egészséges emésztést. A rostok hozzájárulnak a megfelelő bélműködéshez és segíthetnek a székrekedés megelőzésében. A rendszeres lenmag fogyasztásával támogathatjuk anyagcserénket és könnyebbé tehetjük az emésztőrendszer működését.
Antioxidánsokban gazdag lignánok
A lenmag legtöbb antioxidáns hatása a benne lévő lignánoknak köszönhető. Ezek a természetes vegyületek segíthetnek védeni a sejteket az oxidatív stressz káros hatásaitól. A lignánok gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezhetnek, ami hozzájárulhat az egészség fenntartásához.
Ásványi anyagok széles spektruma
A lenmag számos fontos ásványi anyagot tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek szerveink megfelelő működéséhez. A jelen lévő kálium támogatja a szív- és érrendszert, a vas hozzájárul a vörösvértestek termeléséhez, míg a cink és a foszfor segíthetik az anyagcserét és a csontok egészségének megőrzését.
Felhasználási javaslatok a mindennapi étrendben
A lenmag sokoldalúságának köszönhetően könnyen beépíthető a mindennapi étrendbe. Megszórhatjuk vele a reggeli müzlit vagy zabkását, belekeverhetjük a turmixokba vagy a joghurtba. Lenmag liszt formájában használhatjuk különféle sütemények vagy kenyerek sütésére is, ami extra tápanyagokkal gazdagítja azokat.
További egészségügyi előnyök
Számos tanulmány javasolja a lenmag fogyasztását a vércukorszint szabályozásának támogatására is. A lenmagban található rostok lassíthatják a szénhidrátok felszívódását, segítve ezzel az egyenletes vércukorszint fenntartását. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a testsúly ellenőrzéséhez is, mivel növeli a teltségérzetet.
A Naturfood Étkezési lenmag ideális választás mindazok számára, akik szeretnék támogatni egészségüket természetes és ízletes módon. Tápanyagdús összetételével és sokféle felhasználási lehetőségével kiváló kiegészítője lehet bármely egészségtudatos étrendnek.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.