Natura tahini szezámkrémpor
Finomra őrölt szezámmag tengeri sóval keverve, a legegyszerűbb ételízesítő, melyet bármilyen étel ízesítésére, vagy akár vajaskenyéren is remekül felhasználható.
A szezámmagról:
A magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte. Régen Kínában még a legínségesebb időkben is járt egy zacskónyi szezámmag a terhes és szoptatós anyáknak. Mivel Kínában gyakorlatilag ismeretlenek voltak a tej- és a tejtermékek, ebből adódóan nagy szerepe volt ennek az értékes, kalciumban bővelkedő magnak.
Telítetlen zsírsavakban is gazdag, 55 %-a olaj. Kitűnő természetes forrása a B-vitaminoknak, inozitolnak, kolinnak és az E vitaminnak. Kiemelkedő a lecitin-tartalma, továbbá szerves foszfortartalma. A szezámmag mézzel kombinálva egyes országokban fontos „fiatalító” ételként vált ismertté.
100 g szezámmag tartalmaz: 18.6 g fehérjét, 21.6 g szénhidrátot, 49.1 g zsírt, 1160 mg kalciumot, 616 mg foszfort, 10.5 mg vasat, 60 mg nátriumot, 725 mg káliumot, A, B1, B2 vitamint és niacint tartalmaz.
Ajánlott adagolás
A használat módjától függően különböző adagolási lehetőségek állnak rendelkezésre. Lehet belőle krémet készíteni ételekhez, vagy bármilyen más művelethez felhasználni, amiben a szezámmag íze hozzájárul a gasztronómiai élmény fokozásához.
Hatóanyagok
A Natura tahini szezámkrémpor hatóanyagai magukba foglalják a magas telítetlen zsírsavakat, a B-vitaminokat, az inozitolt, a kolint, valamint az E-vitamint, amelyek mind hozzájárulnak a szervezet megfelelő működéséhez.
Összetevők
Elsődleges összetevői a finomra őrölt szezámmag és a tengeri só. Ezek az egyszerű, de hatékony összetevők teszik a terméket sokoldalúan felhasználhatóvá.
További hatóanyag információk
A tahini szezámmag előnyei
A szezámmag gazdag telítetlen zsírsavakban, amelyek hozzájárulhatnak a szív és érrendszeri egészség fenntartásához. Ezen kívül magas az antioxidáns tartalma is, ami segít semlegesíteni a szabad gyököket a szervezetben, és védelmet nyújthat a sejtkárosodás ellen.
A B-vitaminok szerepe
A szezámmag természetes forrása a B-vitaminoknak, amelyek kulcsszerepet játszanak az energiatermelésben és az anyagcsere-folyamatokban. Különösen fontosak az idegrendszer egészségének fenntartásában, valamint a bőr, haj és köröm egészségének támogatásában.
Inozitol és kolin: Az agy táplálói
Az inozitol és a kolin nélkülözhetetlenek az agy egészségéhez. Hozzájárulnak az idegrendszer optimális működéséhez, segíthetnek a hangulat szabályozásában és a memória támogatásában. Ezek a vegyületek nélkülözhetetlenek az egészséges sejtek kommunikációjához és a zsíranyagcseréhez is.
E-vitamin a sejtvédelemért
Az E-vitamin egy erős antioxidáns, amely segíti a sejtmembránok védelmét a káros hatásoktól, és támogathatja az immunrendszer működését. A szezámmagban található E-vitamin hozzájárulhat a bőr és a szem egészségéhez, illetve a sejtek regenerációjának folyamatához.
Kalcium és foszfor az egészséges csontokért
100 g szezámmag jelentős mennyiségű kalciumot és foszfort tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a csontok és a fogak egészségéhez. Ezek az ásványi anyagok segítik a csontszövetek megfelelő fejlődését és fenntartását, és kulcsszerepet játszanak a csontok sűrűségének és erősségének megőrzésében.
Lecitin: A sejtszerveződést támogató anyag
A lecitin jelentős mértékben hozzájárul a sejtek megfelelő struktúrájához. Támogathatja a májfunkciókat, az emésztést és az idegrendszert. A lecitin fontos szerepet játszik a zsíranyagcsere folyamatában, ami jelentős előnyt jelent a mindennapi jólét és vitalitás megőrzésében.
Szezámmag az élet minden szakaszában
A szezámmag, és így a Natura tahini szezámkrémpor is, ideális választás lehet azoknak, akik fokozott figyelmet fordítanak egészségük megőrzésére. Az ebben található tápanyagok támogatják a szervezetet különböző életfázisokban, elősegítik a lelki és fizikai jólét fenntartását.


