Almitas Stevia édesítő tabletta
Szteviol glikozid alapú asztali édesítőszer.
Felhasználható: sütemények, krémek édesítésére. Egy tabletta kb. 4,8 g cukor édesítő hatásának felel meg.
Összetevők:
csomósodást gátló anyag (nátrium-karbonátok), savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-citrátok), édesítőszer (szteviol-glikozidok), L-leucin, tömegnövelőszer (cellulóz).
Átlagos tápérték 100 g Stevia tablettában:
Energia 146 kJ/ 35 kcal, Zsír 0 g amelyből telített zsírsavak 0 g, Szénhidrát 0 g amelyből cukrok 0 g, Rost 3 g, Fehérje 8,2 g, Só 22,1 g
Nettó tömeg: 60 g /min. 950 db/
Minőségét megőrzi (nap/hó/év): a doboz tetején feltüntetett időpontig
Tárolás: hőtől, fénytől védett helyen
Származási hely: EU
Mire jó a Stevia?
A növényből kivont, édes ízért felelős steviol-glükozidok különösebb lebontás nélkül emésztődnek és ezért kalória-értékük rendkívül kicsi. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozhatja az inzulinszintet. Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segíthető hatásairól számolnak be, valamint bizonyos ásványi anyagtartalma sem mellékes (A és C vitamin, cink, rutin, magnézium, vas, stb.).
A világ különböző részein (Paraguay, Brazília, Mexikó, Japán, Kína, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld) ételek és italok édesítésére használják. Főzésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem bomlik le a melegítéstől. Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és az ázsiai több évtizedes használat alatt egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.
Hypoglikémia (túl alacsony vércukorszint):
Tudományos kutatásokból fény derült arra, hogy a sztívia szabályozhatja a vércukor-szintet a testben, ezáltal segítheti a máj és lép működését is.
Magas vérnyomás:
A tanulmányok tanúsága szerint a sztívia segíthet a magas vérnyomás csökkentésében.
Gyulladások:
A sztívia meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen is.
Bőrbetegségek:
Paraguay-ban a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is a sztíviából nyert folyadékot alkalmazták a sebek gyors gyógyíthatására. Egyik érdekes tulajdonsága, hogy segíthet megakadályozni a hegesedést. Alkalmazzák még dermatitis, eczema, seborrhoea ellen is. Bõrregeneráló hatása miatt sokan kozmetikai célokra használják.
Ajánlott adagolás:
-
Egyéb információk:
Az édesítőszerekben egy a közös: mindegyik édes. Amiben viszont különböznek, hogy mindegyik másként édes. Hasonlítsuk össze a nádcukor és a méz ízét, vagy a juharszirupot a fruktózzal (gyümölcscukorral). Az ízük és az édességük mértéke eltér. Másként kell adagolni, más a kalória tartalmuk és más ízhatást kapunk ha ételekbe, italokba keverjük őket.Így van ez a Steviával is. A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a kivonatok 30-250-szer édesebbek a nádcukornál) és gyomorbántalmak kezelésére.
Az ázsiai országokban a Stevia évtizedek óta elfogadott és ismert: használják üdítőitalok, cukormentes rágógumik, joghurtok, savanyúságok, zöldségek, szárított tengeri gyümölcsök és sütemények édesítésére. Számos édesítőszerrel szemben a Stevia előnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe és molekulái egészen 200 fokig nem bomlanak szét, így az étel nem veszíti el édes ízét sütéskor illetve főzés közben.
További hatóanyag információk
Természetes édeskés íz
Az Almitas Stevia édesítő kiemelkedik a piacon, mivel természetes forrásból származó szteviol-glikozidokat tartalmaz. Ezek az anyagok kiváló alternatívát nyújtanak azoknak, akik csökkenteni kívánják cukorbevitelüket anélkül, hogy az édes ízről le kellene mondaniuk. Az Almitas Stevia hozzájárul az egészséges életmód fenntartásához és az ideális testsúly megőrzéséhez.
Kényelmes adagolás
A termék formátuma megkönnyíti a mindennapi használatot, így kiváló választás azok számára, akik keresik a cukormentes alternatívákat a konyhájukban. Az Almitas Stevia praktikus, így könnyedén hozzáadható különböző italokhoz és ételekhez, legyen szó kávéról, teáról vagy desszertről.
Kiváló főzéshez és sütéshez
A szteviol-glikozid alapanyag különlegessége, hogy hőstabil, így tökéletesen alkalmas sütemények, krémek és egyéb ételek édesítésére főzés során. Az Almitas Stevia egyedülálló megoldást kínál mindazoknak, akik szeretnék megtartani a hagyományos receptek édes ízét anélkül, hogy cukrot kellene használniuk.
Sokoldalú felhasználás
Az Almitas Stevia nemcsak az ételek édesítése terén nyújt megoldást, hanem széles körben felhasználható különböző italokhoz és ételekhez is. Ezen túlmenően, a Stevia természetes eredetű összetevője támogatja a különböző étrendeket is, legyen az alacsony kalóriás vagy valamilyen speciális diétás program.
Egészségtudatos választás
Az Almitas Stevia ideális választás azok számára, akik figyelmet fordítanak étrendjükre és szeretnék elkerülni a mesterséges édesítőszereket. A természetesen édes íz biztosítja a kívánt édességet, miközben minimális kalóriabevitellel jár, ezáltal támogatva az egészséges étrendet és életmódot.


