Vita Crystal Fokhagyma kapszula
– A népi gyógyászatban régóta használják, főként magas vérnyomás, elhízás ellen, illetve fiatalító szerként.
– Normalizálja a szapora szívműködést, oldja a szív koszorúereinek görcsét ennek következtében javul a szívizom vérellátása.
– Fokozhatja a szív teljesítőképességét, a fokhagymakivonat a szív koszorúereiben is megakadályozza a vérrögképződést.
– Tapasztalatok szerint az érelmeszesedés megelőzésére és gyógyíthatására az egyik leghatásosabb szer a fokhagyma.
– A legújabb kutatások alapján egyértelművé vált a növény fogyasztásának rákellenes hatása is.
– A fokhagyma fogyasztása csökkentheti a gyomorrák, vastagbélrák, bőrrák előfordulásának valószínűségét.
A fokhagyma előnyös hatását a készítmény úgy fejtik ki, hogy eközben elkerülhető a fokhagyma átható szagával járó kellemetlenség, illetve a nyers fokhagyma okozta gyomorégés.
Vírusos agyhártyagyulladás:
A vírusos agyhártyagyulladás ma is végzetes betegség lehet, mert nincs meg ellene a hatásos gyógyszer. Így legjobb ha felismerés után azonnal a népi gyógyszerhez a fokhagymához folyamodunk, természetesen kikérve a kezelőorvos véleményét.
Koleszterin-csökkentő:
A fokhagyma nemcsak megakadályozza a koleszterin illetve a zsír lerakódását a vérben, hanem képes a már lerakódott masszát feloldani, csökkenteni a vér koleszterin szintjét. Nem szabad azonban túlzásba vinni, mert a fokhagyma csökkentheti ugyan az LDL-t de ugyanakkor csökkenhet a HDL is, ami szívelégtelenséghez vezethet.
Arterioszklerózis, mely úgy keletkezik, hogy a véredények falára lerakódnak anyagok, és ezáltal fokozatosan kisebbé válik a vér járata az artériákban. Minél szűkebb a járat, annak arányában emelkedik a vérnyomás, és annál nagyobb feladat terheli a szívet.
Végül a kapilláris vérerek eldugulnak és megjelennek a kísérő bajok, valamint a szívben legtöbb esetben koszorúér szűkület alakul ki, aminek következtében csökken a szív vérellátása. Mind gyakoribb a szívtáji fájdalom, s beköszönt a végső baj, a szívszélhűdés.
Természetesen a végső kifejlődést nem szabad megvárni, meg kell tenni az intézkedéseket a táplálkozási szokások megváltoztatására.
A fokhagyma két hónap alatt érezhetően leviheti a vérzsír szintet.
Baktérium és vírusölő:
Valamikor vegyszeres gyógyszer hiányában, baktérium vírus és gomba-fertőzéses betegségekkel szemben a fokhagymával gyógyíthatották a tífuszt, kolerát stb., de hatékony a fokhagyma a candida gombabetegséggel szemben. Szinte minden emberben van kisebb-nagyobb mennyiségű élesztő gomba ami a nyálkahártyákon telepszik meg, és gyulladást okoz, mely több betegség
alap-okozója lehet. Legjobb védekezés ellene a fokhagyma.
Féregűző:
Kevés olyan gyerek van, aki valamilyen állattal van kapcsolatban és nincs valamilyen bélférge, mely ellen szintén hatásos a fokhagyma.
Tisztítja a légutakat:
A fokhagymának a meghűléses betegségek gyógyíthatásában is nagy szerepe van , de asztma, köhögés, szamár-köhögés, hörghurut, stb. kezelésére is eredményes.
Emésztési zavarok esetén:
A fokhagymának nemcsak az étel tartósításban van szerepe, hanem az emésztésben is.
Különösen a száraz húst könnyebb megemészteni vele.
Összetevők
Fokhagyma őrlemény 500 mg/kapszula (0,6% allicin tartalommal).
Felhasználási javaslat
1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 2 kapszula/nap.
További hatóanyag információk
A fokhagyma allicin tartalmának jelentősége
A fokhagyma egyik fő hatóanyaga az allicin, amely erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ez az összetevő felelős a fokhagyma baktérium-, vírus- és gombaölő képességért, ami miatt számos fertőző betegséggel szemben hatékony lehet. Az allicin emellett segít fenntartani a szív- és érrendszeri egészséget, mivel hozzájárul a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentéséhez.
Szív- és érrendszeri támogatás
A fokhagyma segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását azáltal, hogy javítja a véráramlást és csökkenti az artériákban felhalmozódó plakkképződés kockázatát. Bár a fokhagyma köztudottan csökkenti az LDL, vagyis a „rossz” koleszterin szintjét, fontos a mértékletes fogyasztás, hogy a HDL, azaz a „jó” koleszterin szintje ne csökkenjen.
A fokhagyma rákmegelőző hatása
Kutatások igazolták, hogy a fokhagyma rendszeres fogyasztása segíthet olyan daganatos betegségek megelőzésében, mint a gyomorrák, vastagbélrák és bőrrák. Ennek oka, hogy a fokhagymában található kénvegyületek kedvezően befolyásolják a szervezet méregtelenítő folyamatait és antioxidáns védekező rendszerét.
Emésztés és anyagcsere támogatása
A fokhagyma nem csupán az ételek ízesítésében fontos, hanem emésztést elősegítő hatása is jelentős. Segíthet a bélrendszer tisztántartásában, és elősegítheti a zsírok lebontását, így közvetetten hozzájárulhat a testsúly kontrollálásához is.
Légúti egészség és védelem
A hagyományos népi gyógyászat a fokhagymát légúti problémák, például köhögés, asztma és hörghurut kezelésére is alkalmazza. A fokhagyma segíthet elnyomni a gyulladásokat, és tisztán tartani a légutakat.
Természetes védelem a fertőzésekkel szemben
A fokhagyma történelmi időktől fogva ismert erős antibakteriális és antivirális tulajdonságairól. Az allicin és más kénvegyületek révén a fokhagyma segíthet a szervezetnek leküzdeni a különféle fertőzéseket, legyen az bakteriális, vírusos vagy akár gombás eredetű.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.