Paleolit Maltitol
Kukoricakeményítő alapú természetes édesítőszer, melynek édesítő hatása közel azonos a cukoréval (édessége a cukor édességének 60-90%-a), kémiailag a cukoralkoholokhoz tartozik.
Kíméli a fogakat, 40%-kal kevesebb a kalóriaértéke, mint a cukornak, (kb. 2,4 kcal/g). Nincs ismert mellékhatása. Lassan szívódik fel, így a vércukorszintet kismértékben emeli, azaz kedvező a glikémiás indexe (GI 20-30).
A tiszta maltitol hasznosításához az emberi szervezet nem igényel inzulint. A napi energia, szénhidrátmennyiségbe szintén be kell számolni.
Tápanyagok 100g-ban – Paleolit Maltitol
- Energiaérték 240 kcal / 1008 kJ
- Fehérje 0 g
- Szénhidrát 99,9 g
– ebből cukrok 0 g - Poliolok 99,9 g
- Zsír 0 g
– ebből telített zsírsavak 0 g - Só 0 g
Nagy mennyiségben fogyasztva hasmenést, hasfájást és puffadást okozhat.
Kinek Ajánljuk?
- ✨ Azoknak, akik egy szinte cukorízű, tiszta édesítőt keresnek a süteményeikbe, krémjeikbe, és szeretnék elkerülni a mesterséges édesítők kellemetlen mellékízét.
- 🍰 Házi cukrászoknak, akik bűntudatmentesebb desszerteket (lekvárt, fagylaltot, piskótát) készítenének, mivel a maltitol hőálló és tökéletes állagot biztosít.
- 🌿 Azoknak, akik a napi kávéjukat vagy teájukat szeretnék megédesíteni egy természetes alapú (kukoricakeményítőből nyert) alternatívával, ami 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a cukor.
- 👨👩👧👦 Tudatos szülőknek, akik a családi édességeket „fogbarát” módon készítenék el, mivel a maltitol nem járul hozzá a fogszuvasodás kialakulásához, ellentétben a hagyományos cukorral.
További hatóanyag információk
🌽 Természetes Alapú Cukoralkohol: A maltitol egy természetes alapú édesítőszer, amelyet kukoricakeményítőből állítanak elő. Kémiailag a cukoralkoholok (poliolok) csoportjába tartozik. Nagy előnye, hogy ízprofilja és édesítő ereje (a cukorénak 60-90%-a) rendkívül közel áll a hagyományos répacukoréhoz. Sütéshez, főzéshez kiválóan alkalmas, mert hőstabil, és nem hagy kesernyés vagy hűsítő mellékízt, mint sok más édesítőszer. Ez teszi tökéletes választássá a mindennapi konyhai felhasználáshoz, szinte észrevétlenül helyettesítve a cukrot.
✨ Kíméletes Édesség, Kevesebb Kalória: A maltitol a diétás és életmódbeli étrendek egyik legkedveltebb összetevője, mivel energiatartalma 40%-kal alacsonyabb, mint a cukoré (mindössze 2,4 kcal/g a cukor 4 kcal/g-jával szemben). Ennek köszönhetően ugyanazt az édes ízélményt érhetjük el jelentősen kevesebb kalóriabevitellel. Selymes, testes állaga miatt a krémek, pudingok és sütemények textúrája is tökéletes lesz vele, így a kényeztetésről nem kell lemondani a diéta alatt sem.
🦷 Fogbarát és Alacsony Glikémiás Index: A maltitol két további hatalmas előnnyel bír. Egyrészt „fogbarát” édesítőszer, mivel a szájban lévő baktériumok nem tudják úgy lebontani, mint a cukrot, így nem járul hozzá a fogszuvasodás kialakulásához. Másrészt a glikémiás indexe (GI 20-30) jóval alacsonyabb, mint a cukoré. Lassan szívódik fel, így a vércukorszintet is csak kismértékben emeli meg, hozzájárulva a stabilabb energiaszinthez és elkerülve a cukor utáni „hirtelen éhséget”.


