Naturfood Aszalt szilva
Az aszalt szilva erős antioxidáns hatású, valamint radikális immunrendszer erősítő. Enyhe hashajtó, de inkább csak fenntartja a megfelelő bélperisztaltikát, enyhe vizelethajtó, általánosságban rendben tartja az emésztést, segít visszafordítani a már kialakult csontritkulást.
Értékes kálium, rost- és vasforrás, B6-vitamint is tartalmaz kis mennyiségben.
Egyszerre csak kis mennyiségben fogyasszuk! Érdemes egy maréknyit este vízbe áztatni, a felét reggel, a másik felét pedig este elfogyasztani, így lédúsabbá válik, könnyebb megrágni. Nagy energiatartalma – cukortartalma – miatt azonban sose együnk belőle túl sokat, mert kellemetlen gyomorfájdalom áldozataivá válhatunk.
Tápanyagok 100g-ban:
- Energia 1006 kJ /240 Kcal
- Zsír 0,4 g
– amelyből telített zsírsavak 0,09 g - Szénhidrát 64 g
– amelyből cukrok 38 g - Rost 7,1 g
- Fehérje 2,2 g
- Só 0,01 g
Összetevők:
Aszalt szilva, Napraforgó olaj, Tartósítószer (kálium-szorbát).
További hatóanyag információk
A kálium kiemelkedő szerepe
A kálium alapvetően fontos ásványi anyag a szervezet számára, mely segít fenntartani a megfelelő elektrolit egyensúlyt és támogatja az izmok zavartalan működését. A Naturfood Aszalt szilva kiváló káliumforrás, amely hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez, mivel segíthet csökkenteni a vérnyomást.
A rostok ereje az emésztésben
A rostok fogyasztása elengedhetetlen az egészséges és rendszeres emésztés fenntartásához. Az aszalt szilva magas rosttartalma természetes módon serkenti a bélperisztaltikát, így segít enyhíteni a székrekedést és támogatja a bélflóra egyensúlyát. Az aszalt szilva rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az emésztés optimalizálásához.
Vas, az energikus mindennapokért
A vas alapvető nyomelem, amely nélkülözhetetlen a hemoglobin képzéséhez, és így a szervezet megfelelő oxigénellátásához. Az aszalt szilva rendszeres fogyasztása segíthet fenntartani az optimális energiaszintet és hozzájárulhat a fáradékonyság csökkentéséhez.
A B6-vitamin előnyei
Bár csak kis mennyiségben található meg az aszalt szilvában, a B6-vitamin számos anyagcsere-folyamatban részt vesz, beleértve a fehérjék és zsírok lebontását, valamint a neurotranszmitterek szintézisét. A B6-vitamin támogatja az idegrendszer egészségét és hozzájárul a hangulat javításához.
Antioxidánsok mindenek felett
Az aszalt szilva gazdag antioxidánsokban, melyek kulcsszerepet játszanak a szervezet sejtjeinek védelmében az oxidatív stressz ellen. Az antioxidánsok segítenek semlegesíteni a szabad gyököket, így csökkenthetik a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát és lassíthatják az öregedési folyamatokat. Rendszeres fogyasztásuk hozzájárul az általános egészségi állapot javításához.
Egyszerű fogyasztási javaslat
Mivel nagy tápértékkel rendelkezik, az aszalt szilva mértékletes fogyasztása ajánlott. Egy maréknyi este vízbe áztatva még lédúsabbá válik, így könnyebb megrágni. A megfelelő adagolás érdekében napi két részletben fogyasszuk: fél marékkel reggeli közben, a másik felét pedig este. Megfontolt fogyasztásával könnyedén beépíthető a mindennapi étrendbe.
Tárolási tippek
A Naturfood Aszalt szilvát hűvös és száraz helyen, légmentesen záródó edényben tároljuk, hogy megőrizze frissességét és ízét. Az aszalási folyamatnak köszönhetően hosszú eltarthatósággal bír, mégis érdemes figyelni a tárolásra, hogy elkerüljük a minőség romlását.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.