Interherb Benefitt Útifű maghéj
Az Útifű maghéj értékes rostforrás. Rendszeres fogyasztása támogatja a bélműködést, fogyasztható az emésztőrendszer és a belek tisztítására, a hasi komfortérzet fenntartására.
• 100% növényi
• Tömegének 20-szorosára képes duzzadni
• Segíti a bélműködést
• Diétázók számára is ideális
Felhasználás:
1 evőkanállal naponta, folyadékba, joghurtba feloldva és azonnal elfogyasztva. Fogyasztása alatt ügyeljen a rendszeres napi minimum 2 liter folyadék bevitelre!
Összetétel:
100% útifű maghéj (Psyllum Husk)
Tápérték 100 g termékben:
Energia: 748 kJ (178 kcal)
Fehérje: 0 g
Szénhidrát: 4,0 g
Ebből cukor: 0 g
Keményítő: 4,0 g
Zsír 0,5 g
Ebből telített zsírsavak: 0g
Élelmi rost: 85,0 g
Ebből vízoldható rost: 73,0 g
Oldhatatlan rost: 12,0 g
Nátrium: 0 mg
A napi adag min. 4,2g élelmi rostot tartalmaz.
További hatóanyag információk
Az Útifű maghéj hatékonysága
Az Útifű maghéj, vagy más néven Psyllium Husk, egy természetes rostforrás, amely növényi anyagból származik. Legismertebb tulajdonsága, hogy képes saját súlyának akár huszonötszörösére is megduzzadni, ami segít a bélműködés szabályozásában. Az emésztőrendszerbe kerülve a duzzadás által fellazítja a széklet állagát, ezáltal könnyebbé téve az áthaladást a bélcsatornán. A gyomorban és bélrendszerben történő némi duzzadás szintén elősegíti a teltségérzetet, ami különösen hasznos lehet diétázók számára.
Az útifű maghéj különleges rostjai
A termék egyik fő vonzerejét a kiemelkedően magas rosttartalma képezi. Az élelmi rost, ami az Útifű maghéjban található, nagy részben vízoldható (73%), ami különösen jó hatással van a koleszterinszint szabályozására és a vércukorszint kiegyensúlyozására. Az vízoldható rostok képesek gél-szerű anyagot képezni, amely lassítja az étel lassabb felszívódását a gyomorban, megakadályozva ezzel a vércukorszint gyors emelkedését étkezés után.
Egészségmegőrzés természetes módon
Az egészségtudatos vásárlók számára ez a termék kiváló választás lehet, hiszen természetes alapanyaga révén hosszú távon támogatja az emésztőrendszert. Az Útifű maghéj fogyasztása növelheti a napi rostbevitelt, amit gyakran nem érünk el a hagyományos étrend segítségével. Az étrend kiegészítése ezzel a termékkel segít a szervezet számára szükséges rostbevitel biztosításában, anélkül, hogy más, kevésbé természetes anyagokat kellene felhasználni.
Felhasználási útmutató és tanácsok
Az Útifű maghéj alkalmazásakor fontos a megfelelő folyadékbevitel, ugyanis a rostok csak akkor tudják kifejteni pozitív hatásaikat, ha elegendő folyadékkal keverednek. Legalább napi 2 liter víz fogyasztása mellett javasolt az Útifű maghéj használata, hogy elkerüljük az esetleges székrekedést és elősegítsük a rostok hatékony működését. A termék könnyedén belekeverhető joghurtba, turmixokba vagy akár zabkásába is, így könnyedén beilleszthető a napi étrendbe.
Bélflóra és emésztés támogatása
Az útifű maghéj rendszeres fogyasztása hozzásegítheti a szervezetet a bélflóra egyensúlyának fenntartásához, amely kritikus fontosságú az általános egészség megőrzésében. A bél baktériumai számára a rostok prebiotikumként szolgálnak, melyek táplálják és növelik azok jótékony baktériumainak számát. Az egészséges bélflóra elősegítheti az immunrendszer megfelelő működését, valamint csökkentheti az emésztőrendszeri panaszok kialakulását.
Kik számára ajánlott a termék
Ez a természetes rostforrás különösen ajánlott mindazok számára, akik étrendjükben szeretnék növelni a rostbevitelt, illetve akik emésztési problémákkal küzdenek. Diétázók számára is remek kiegészítő lehet, mivel segíthet hosszabb ideig fenntartani a teltségérzetet. Az Útifű maghéj ideális választás azok számára is, akik keresik az egészséges életmód fenntartását támogató, növényi alapú természetes megoldásokat.