Interherb Benefitt L-Aszkorbinsav
Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése, amelyet sok gyümölcs és zöldség, valamint a tej is bőségesen tartalmaz. Gátolja a levegő oxigénjének hatására létrejövő szabad gyökök képződését, ezért az aszkorbinsav a természetes antioxidánsok közé tartozik.
Az emberi szervezetben a C-vitamin részt vesz többek között a sejtek oxigénfelvételében és a kollagénképződésben, ami a csontok és a porcok kötőszövetének felépítéséhez szükséges. Ezen felül erősíti az immunrendszert és javítja a vas felszívódását.
A C-vitaminként is ismert aszkorbinsav lekvárok, befőttek, gyümölcsök és gyümölcskrémek oxidációs barnulásának megakadályozására, savtartalmának beállítására, kenyérfélék, sütemények frissességének megőrzésére ajánlott. Az aszkorbinsav gátolja az oxigén minőségrontó hatását, így például a felszeletelt gyümölcs és zöldség barnulását is. Vízoldékony vitaminként az immunrendszerre gyakorolt jótékony hatása közismert.
Ajánlott adagolás
Vitaminpótlásra fogyasszon az Interherb L-aszkorbinsav porból naponta 1 lapos teáskanálnyit (1g) egy pohár gyümölcslében, teában oldva lehetőleg étkezés után. Befőttek, savanyúságok, lekvárok készítésénél 5 kg hőkezelt késztermékhez adjon 1 evőkanál (5 g) aszkorbinsavat.
Összetevők
Aszkorbinsav.
További hatóanyag információk
Antioxidáns aktivitás
Az L-aszkorbinsav egyik legerősebb tulajdonsága, hogy hatékony antioxidánsként működik. Az antioxidánsok közé sorolt aszkorbinsav képes gátolni a szabad gyökök kialakulását, amelyek hozzájárulhatnak az oxidatív stresszhez és sejtkárosodáshoz. Az aszkorbinsav rendszeres fogyasztása segíthet abban, hogy a szervezet védelmet nyújtson ezekkel a káros hatásokkal szemben.
Kollagéntermelés elősegítése
A C-vitamin másik fontos szerepe a kollagénképződés elősegítése. A kollagén egy nélkülözhetetlen fehérje, amely segíti a csontok, izmok, inak és bőr egészségének fenntartását. Az aszkorbinsav segíthet a szervezetben a megfelelő kollagénszint biztosításában, így hozzájárulva a szövetek rugalmasságához és erősségéhez.
Immunrendszer támogatása
Sokan különösen az őszi és téli hónapokban keresik a C-vitamin forrásokat a megfázások és egyéb fertőzések elleni küzdelemhez. Az aszkorbinsav természetes módon támogatja az immunrendszer működését, növelve a fehérvérsejtek termelődését, amelyek fontos szerepet játszanak a kórokozókkal szembeni védekezésben.
Vasfelszívódás javítása
A vas fontos ásványi anyag, amely az oxigénszállításban és energiatermelésben játszik szerepet. Az aszkorbinsav közreműködik a vas hatékonyabb felszívódásában, különösen akkor, ha növényi forrásokból származik, amelyeknek gyakran gyengébb a felszívódási arányuk. A C-vitamin és a vas együttes fogyasztása elősegítheti a vasszint fenntartását a szervezetben.
Természetes tartósítószerként
Az aszkorbinsav természetes megoldást kínál azoknak, akik szeretnék elkerülni a mesterséges adalékanyagokat az élelmiszerekben. Képes megakadályozni az oxidációs barnulást gyümölcsökben és zöldségekben, valamint frissességet biztosít kenyér- és süteménytermékek számára. E tulajdonságai miatt gyakran alkalmazzák frissen elkészített ételek tartósítására is.
Termékleírás bővítés
Az antioxidáns hatásáról
Az L-Aszkorbinsav mint természetes antioxidáns kiemelt szerepet játszik az oxidatív stressz csökkentésében. Ebben a minőségében segít megvédeni a sejteket a szabad gyökök által okozott károsodástól, amelyek hosszú távon hozzájárulhatnak a krónikus betegségek kialakulásához. Az antioxidánsokban gazdag étrend fenntartásával hozzájárulhatunk a sejtek egészségének megőrzéséhez és a természetes öregedési folyamatok lassításához.
A bőr egészségét támogató hatásai
A bőr szempontjából a C-vitamin központi szerepet tölt be a kollagén szintézisében. Napjaink bőrápolási termékeinek egyik alapvető összetevőjeként az aszkorbinsav segíti a bőr rugalmasságának és feszességének fenntartását. Az aszkorbinsav nemcsak a külső, hanem a belső bőrápolás eszköze is lehet, amikor a mindennapi táplálkozás részévé válik.
Az immunrendszer erősítésének kulcsa
Ahogy a mindennapi élet próbára teszi testünket, úgy az immunrendszer erősítése elengedhetetlenné válik. Az L-Aszkorbinsav fogyasztásával támogathatjuk a szervezet természetes védekezőképességét. A C-vitamin ilyen módon történő rendszeres bevitelével hozzájárulhatunk az egészséges immunműködés támogatásához, különösen fertőzésveszély esetén.
A vas hatékony felszívódásának elősegítése
A megfelelő hemoglobin szint fenntartása és az energiatermelés maximalizálása érdekében a vas elengedhetetlen elem a szervezet számára. A C-vitamin közreműködik ennek az ásványi anyagnak a hatékonyabb felszívódásában, főleg a növényi forrásokból származó vas esetében. Az aszkorbinsav hozzáadása az étrendhez így jelentősen növelheti a vas hasznosulását és közreműködhet a vérszegénység megelőzésében is.
Természetes tartósítás élelmiszerekben
Az aszkorbinsav egyre gyakrabban kerül felhasználásra a házi készítésű ételek tartósítása során. A természetes megoldások preferálása nemcsak a mesterséges tartósítószerek mellőzését jelenti, hanem a készételek minőségének megőrzését is. Az aszkorbinsav alkalmazása meglehetősen sokoldalú, így különféle konyhai eljárásokban is szerepet kaphat, biztosítva az elkészített étkek frissességét.
A fentiek alapján az Interherb Benefitt L-Aszkorbinsav kiváló választás mindazok számára, akik természetes módon szeretnék támogatni egészségüket és vitalitásukat.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.