Interherb Benefitt L-Aszkorbinsav
Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése, amelyet sok gyümölcs és zöldség, valamint a tej is bőségesen tartalmaz. Gátolja a levegő oxigénjének hatására létrejövő szabad gyökök képződését, ezért az aszkorbinsav a természetes antioxidánsok közé tartozik.
Az emberi szervezetben a C-vitamin részt vesz többek között a sejtek oxigénfelvételében és a kollagénképződésben, ami a csontok és a porcok kötőszövetének felépítéséhez szükséges. Ezen felül erősíti az immunrendszert és javítja a vas felszívódását.
A C-vitaminként is ismert aszkorbinsav lekvárok, befőttek, gyümölcsök és gyümölcskrémek oxidációs barnulásának megakadályozására, savtartalmának beállítására, kenyérfélék, sütemények frissességének megőrzésére ajánlott. Az aszkorbinsav gátolja az oxigén minőségrontó hatását, így például a felszeletelt gyümölcs és zöldség barnulását is. Vízoldékony vitaminként az immunrendszerre gyakorolt jótékony hatása közismert.
Felhasználás:
Vitaminpótlásra fogyasszon az Interherb L-aszkorbinsav porból naponta 1 lapos teáskanálnyit (1g) egy pohár gyümölcslében, teában oldva lehetőleg étkezés után. Befőttek, savanyúságok, lekvárok készítésénél 5 kg hőkezelt késztermékhez adjon 1 evőkanál (5 g) aszkorbinsavat.
Összetétel:
aszkorbinsav.
További hatóanyag információk
Az aszkorbinsav szerepe az egészségben
Az aszkorbinsav, vagy más néven C-vitamin, kulcsszerepet játszik az egészség megőrzésében. Antioxidáns tulajdonságai révén védelmet nyújt a káros szabad gyökök ellen, így támogatva a sejtek épségét és a szervezet védekező mechanizmusait. Rendszeres bevitele különösen fontos, mivel a szervezetünk nem képes ezt a vitamint előállítani.
Erős immunrendszer támogatása
A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez, különösen a hidegebb hónapokban, amikor a megfázásos betegségek kockázata magasabb. Segíti a fehérvérsejtek termelődését és működését, melyek alapvető szerepet játszanak a szervezet kórokozókkal szembeni védekezésében.
Kollagénszintézis és bőr egészsége
A C-vitamin elengedhetetlen a kollagénszintézishez, amely a bőr, az ízületek, a csontok és a kötőszövetek egészségéért felelős. Megfelelő szintje segíthet megelőzni a korai öregedés jeleit, valamint hozzájárul a sebgyógyuláshoz és a bőr regenerációjához.
Vas felszívódásának javítása
Az aszkorbinsav fokozza a szervezet vasfelszívó képességét, különösen a növényi eredetű, nem-hem vas esetében. Ez különösen fontos a vegetáriánus és vegán étrendet követők számára, mivel segít megelőzni a vashiány okozta anémia kialakulását.
Sokoldalúság a konyhában
Ezen kívül az aszkorbinsav konyhai alkalmazása is rendkívül sokoldalú. Segít megelőzni a gyümölcsök barnulását, megtartja a befőttek és lekvárok színét, valamint savasságának köszönhetően természetes tartósítószerként is szolgálhat. Mindezek mellett javítja a pékáruk textúráját és frissességét.
A mindennapi élet részévé válhat
Mivel az aszkorbinsav vízoldékony vitamin, a napi rendszeres pótlása elengedhetetlen az optimális egészség fenntartásához. Egy pohár gyümölcslében vagy teában oldva könnyedén beilleszthető a mindennapi rutinba, hosszan tartó pozitív hatásokat biztosítva szervezetünk számára.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.