Apiland Tiszta méhpempő hagyományos
A méhpempő egy igazi biológiai kuriózum, mivel rendszeres fogyasztásának és kivételes tulajdonságainak köszönhetően, hozzájárul az élettartam meghosszabbításához. Az ázsiai kultúrában, a méhpempőt tonikumként fogyasztják, mely növeli az általános energiaszintet, erősíti az immunrendszert és fokozza a férfiasságot.
Az ApiLand tiszta méhpempő gyógyhatásai:
- Erősíti az immunrendszert és növeli a fizikai és szellemi ellenállóképességet
- Jótékony hatással van az idegrendszerre
- Javítja az általános energiaszintet
- Csökkenti a vér koleszterinszintjét
- Segít megelőzni a megfázást és az influenzát
- Késlelteti az öregedési folyamatokat
A vitaminokban és kollagénben gazdag méhpempő, a dolgozó méhek garatmirigy váladéka, mellyel a méhlárvákat az életük első három napján etetik. Csak a kas Méhkirálynője élvezi egész életében az értékes méhpempőt. És mivel ő kizárólag a természet ezen gyümölcsével táplálkozik, a királynő 5 évig is elélhet – ami valóban egészen elképesztő, hiszen a dolgozó méhek átlagos élettartama mindössze 45 nap!
Értékes összetevőinek köszönhetően a méhpempő főleg a gyermekek számára ajánlott, de a felnőttek számára is előnyös. Táplálék kiegészítőként használva, pótoljuk a vitamin-hiányos táplálkozás okozta elégtelenségeket, enyhítve ezek következményeit.
A méhpempő egyik közismert tulajdonsága, hogy segít minél több ideig megőrizni fiatalságunkat. Rendszeres használatának és széleskörű tápanyag tartalmának köszönhetően, olyan folyamatokat serkent szervezetünkben, mint az öregedés lassítása és a szervezet regenerálódása.
A méhpempő egyedi összetételéhez nincs hasonló szuperélemiszer, mely ilyen mértékben serkentené a reproduktív funkciókat és lassítaná az öregedés folyamatát.
A tiszta méhpempő kiválóan pótolja a létfontosságú tápanyagok hiányát szervezetünkben, így a különböző betegségek megelőzésében kulcsfontosságú szerepet tölt be.
Mindemellett aktiválja, egyensúlyba állítja és serkenti a szervezetünkben lezajló kémiai reakciókat, fizikai és szellemi energiát biztosít, hozzájárul a jobb vérkeringéshez, így biztosítja testi-lelki egyensúlyunkat és szervezetünk ellenállóképességét.
Ugyanakkor erősíti az immunrendszert, késlelteti az öregedés jeleit. A nőknél enyhíti a menopauza-, a férfiaknál az andropauza tüneteit.
A méhpempő fenntartja a bőr, haj és körmök szépségét és visszaadja ezek egészségét. Fontos szerepe van a gyermekek növekedésében és fejlődésében.
A méhpempőt tiszta formában cukorbetegek is fogyaszthatják, nem változtatja meg a vér cukorszintjét.
Nagy segítséget nyújthat csökkent immunrendszer esetében, természetesen stimulálva és megerősítve ennek működését növelve a védekező képességet a vírusos időszakban.
A tiszta méhpempő összetevői:
- Acetilkolin – fontos szerepe van az ideg impulzus közvetítésében
- 10 HDA sav – mely csak a méhpempőben található természetes formában
- Aminósavak
- Ásványi anyagok és nyomelemek
- Lipidek és eszenciális zsírsavak
- B vitamin komplex: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12
A méhpempő összetételének a 3% még ismeretlen és azonosítatlan, ami szintén a méhpempő összetettségére utal.
A méhpempő fő alkotóelemei a víz, fehérjék, cukrok, zsírok és ásványi anyagok. Annak ellenére, hogy ezeknek az összetevőknek az aránya enyhén változhat a származásától, földrajzi jellegzetességeitől függően, összetétele relatív stabil marad.
A méhpempő tartalmazza az összes, számunkra fontos, eszenciális aminósavat. Emellett azonosítottak még 29 tiszta aminósavat és aminosav-vegyületet, melyek közül a legfontosabb az aszparaginsav és glutaminsav. A nem eszenciális aminósavak a prolin és lizin. Jelen van ugyanakkor számos enzim: glükozidáz, foszfatáz és a kolinészteráz.
A méhpempő lipid tartalma több szempontból is egyedülálló. A jellegzetes lipid frakció 80% – át száraz tömeg és szokatlan szerkezetű telítetlen zsírsavak alkotják.
Ezek többsége rövid láncú karbonsav, mely 8-10 szénatomot tartalmaz, ellentétben az állati és növényi szervezetekben található zsírsavakkal, melyek 14-20 szénatomot is tartalmazhatnak. A rövid láncból álló zsírsavak felelősek a méhpempő különleges biológiai tulajdonságaiért.
A legfontosabb ásványi anyagok, melyek a méhpempőben jelen vannak, csökkenő sorrendben: K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu és Mn, a leggyakrabban a kálium fordul elő. Ugyanakkor makrotápanyagokban is gazdag (fehérjék, szénhidrátok és zsírok).
A méhpempő összetételének az elsődleges elemzése alapján, felfedezhetjük, hogy milyen jótékony hatással van egészségünkre. Elsősorban a B1 vitamin (tiamin) tartalmának köszönhetően, amely létfontosságú a növekedésben, segít a fehérjék lebontásában és azok energiává való átalakításában, hozzájárul az idegrendszer és az izmaink egészségének a fenntartásában. Ennek a vitaminnak a hiányában energiaszintünk csökken, emésztési zavarok léphetnek fel, étvágyunk csökken, gyakori fejfájás, enyhe depresszió tünetei jelentkezhetnek.
A második legfontosabb összetevője a méhpempőnek a B2 vitamin (riboflavin), amely a növekedési folyamatban, bőrünk, szánk, szemünk egészségében játszik kulcsfontosságú szerepet. Ha ebből a vitaminból túl kevés van szervezetünkben vagy szintje csökken, akkor bőrünk és hajunk száraz és durvább lesz, a stresszel szembeni ellenálló képességünk csökken.
A harmadik fontos összetevő a B3 vitamin, melynek szintén alapvető szerepe van a növekedési folyamatban, bőrünk egészségében, a fehérjék emésztésében és az idegrendszer megfelelő működésében. Hiányosság esetén különböző emésztési zavarok, neurológiai betegségek, bőr problémák, fejfájás, álmatlanság és a bél rendellenségek léphetnek fel.
Jelentős összetevő a B5-vitamin is, vagy más néven pantoténsav, amely az emberi test minden sejtje számára szükséges anyag. Többek között hozzájárul a hajunk növekedéséhez és bőrünk regenerálódásához.
A méhpempő másik összetevője a B6 vitamin, mely fontos szerepet játszik a tápanyag feldolgozásban, a bőr szépségének ápolásában, izmaink és idegrendszerünk megfelelő működésében és megtartásában. Ha ennek a szintje csökken szervezetünkben, felléphet az álmatlanság, izomgörcs és különböző bőrkiütések.
A méhpempő összetevői között megtalálható a B7 vitamin. Mivel a koleszterin-anyagcsere folyamatát segíti elő, hozzájárul a máj megfelelő mûködéséhez. Hiánya májrendellenség és az alkohol tolerancia csökkenésének a kialakulásához vezethet.
A B8 vitamin vagy biotin is a méhpempő alkotóeleme, mely köztudott, hogy fenntartja a bőr, az idegrendszer és az izmok egészségét. Amikor hiány lép fel, hajunk ritkul és ekcéma alakulhat ki.
A méhpempő folsavat is tartalmaz (B9 vitamint), amely elsődleges a növekedés folyamatában, a vér egészségében és a termékenységben. Ha szervezetünk ebben a vitaminban szenved hiányt, akkor különböző vér betegségek léphetnek fel, gyengül a vérkeringés, továbbá vérszegénység, gyengeség, depresszió vagy a hasmenés tünetei mutatkozhatnak.
Ugyanakkor a méhpempő B12 vitaminban is gazdag (kobalamin). Ez a felelős az idegsejtek, a vér és a bőr egészségéért, valamit a jó emésztésért, a fehérjék felszívódásáért és általában a növekedési folyamatokért. Ha szervezetünk ebben a vitaminban szenved hiányt, felléphet a vérszegénység és a fáradság, bőr-, idegrendszeri-, vagy emésztési problémák alakulhatnak ki.
A méhpempő egyedi jellemzőkkel rendelkező tápláló koktél keverék, melyet a természet a méhlárvák és méhkirálynő táplálására alkotott. Értékes összetevői a lipidek, melyek közül 80-85% zsírsav, 4-10% fenolok, 5-6% viasz, 3-4% szteroidok és 0,4 – 0,8% -át foszfolipidek alkotják.
A méhpempő olyan különleges étkezési zsírsavakat tartalmaz, mint a 10 HDA sav (mely csak a méhpempőben található meg természetes formában), emellett még 32% – ban zsírsavakat, glükonsavat (24%), hydroxy – transz – decenoic savat (22%) és 5%-ban más dikarbonsavakat tartalmaz.
A méhpempő tartalmaz még acetilkolint, adenozin-5′-trifoszfátot (ATP) és más foszforvegyületeket, mint az AMP vagy AMP-N1, így az adenozin összmennyiség 5,9 és 2.057,4 mg/kg között változik.
A tiszta méhpempő adagolása:
A minél jobb hatás érdekében, ajánlott minimum 6 hetes kúrát tartani.
Belsőleg:
Egymagában fogyasztva:
Reggel éhgyomorra, 20-30 perccel evés előtt, nyelv alá helyezni a teljes feloldásig.
Gyermekeknek – 0,5 g/nap
Felnőtteknek – 1-2 g/nap
Mézben elkeverve 2%-os arányban:
(például: 10g tiszta méhpempő, 500g nyers mézben elkeverve)
Gyermekeknek – 1-2 teáskanál naponta
Felnőtteknek – 1-2 evőkanál naponta
Külsőleg:
Minőségi összetevő a bőr és a haj kozmetikai kezeléseiben.
További hatóanyag információk
Méhpempő és a vitalitás
A méhpempő köztudottan hozzájárul a vitalitáshoz. Az Apiland Tiszta méhpempő hagyományos formulája kiválóan pótolja a létfontosságú tápanyagokat, amelyek szükségesek az energiaszintünk fenntartásához, valamint a testi-lelki egyensúly megőrzéséhez. A méhpempő természetes módon serkenti az anyagcserét, és segít abban, hogy egészséges és aktív életet élhessünk.
Immunrendszer erősítése a méhpempővel
Az Apiland Tiszta méhpempő immunrendszer erősítő hatása kiemelkedő. Az egyedi összetevőinek köszönhetően támogatja a szervezet védekezőképességét a fertőzésekkel szemben, különösen a vírusos időszakban. Segíti a szervezetet, hogy hatékonyabban reagáljon a külső támadásokra.
Mentalis frissesség és koncentráció
A méhpempő híres a mentális frissesség és koncentráció fokozására gyakorolt hatásáról. A benne található B-vitaminok és más tápanyagok támogatják az agy egészséges működését, segítenek fenntartani a koncentrációt és a hosszú távú memóriát.
Bőr-, haj- és körömápolás
A méhpempő szépségmegőrző hatásai közismertek. Támogatja a bőr, a haj és a körmök egészségét, segíti a sejtek megújulását, és lassítja az öregedés jeleinek megjelenését. Rendszeres használata hozzájárul a bőr rugalmasságának megőrzéséhez és a haj erősségének fokozásához.
Hormonális egyensúly elősegítése
A tiszta méhpempő kiválóan alkalmas a hormonális egyensúly elősegítésére. Segíthet enyhíteni a menopauza és az andropauza tüneteit, hozzájárulva a jobb életminőséghez. Stimulálja a szervezet természetes hormontermelését, elősegíti a rendszeres ciklus fenntartását.
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.