A BioMenü Ceyloni fahéj készítménye őrölt formában tartalmazza a minőségi fahéjat

A BioMenü Ceyloni fahéj készítménye őrölt formában tartalmazza a minőségi fahéjat

A BioMenü Ceyloni fahéj készítménye őrölt formában tartalmazza a minőségi fahéjat

A BioMenü termékében található ceyloni fahéj porított formájának köszönhetően sokoldalúan felhasználható italok, ételek ízesítéshez, fűszerezéshez, sütéshez, fűzéshez is. Gasztronómiai értékén túl a fahéj fogyasztása elsősorban emésztési problémák, magas vagy ingadozó vércukorszint lehet nagyon hasznos.

A fahéj ünnepi fűszer

A fahéj közismert fűszernövény, jellegzetes intenzív illatú és aromájú, édeskés, fás, kissé csípős. Legtöbbször édességek, desszertek fűszerezésére használják, például mézeskalácshoz, szilvásgombóchoz, pitékhez, sült almához, kompótokhoz, tejberizshez, tejbegrízhez, gyümölcslevesekhez. Péksütemények, torták és tészták is ízesíthetők vele, a forralt bor és a puncs elmaradhatatlan fűszere.

A fahéj sós ételekhez is remekül illik, általában pácolásnál alkalmazzák bárányhúshoz, marhahúshoz, valamint paradicsomos, sütőtökös ételekhez, párolt lilakáposztához.

Gyógynövényként is nagyon hasznos!

A fahéj rendszeres fogyasztása nagyon ajánlott azok számára, akik gyakran küszködnek emésztési problémákkal. Csökkenti a felfúvódást, a haspuffadást, a bélgázokat, oldja a hasi görcsöket, segít helyreállítani a székelést, enyhíti a hányingert, az émelygést. A természetes emésztőnedvek termelődését is serkenti, erősíti a gyomrot, a stressz okozta gyomorpanaszokat is kezeli. Fekélyre, refluxra való hajlamnál szintén nagy segítség lehet.

A fahéj fogyasztását gyakran ajánlják diabétesz vagy inzulinrezisztencia esetén, mert jótékony hatású az ingadozó és a magas vércukorszintre. A benne található növényi vegyületek, az aldehidek természetes úton normalizálhatják a vércukorszintet, javíthatják az inzulinkontrollt. 

Fogyókúránál érdemes beépíteni az étrendbe, mert gyorsítja, serkenti az anyagcserét, a zsírégetést, még az étvágyat is csökkenti magas rosttartalmával. Édesszájúaknak különösen hasznos lehet, mert csökkenti az édesség utáni vágyat, megelőzheti az étkezések utáni vércukorszint-ingadozást, a farkaséhséget, a túlevést.

A fahéj kiváló keringésjavító szer, narancsbőr ellen is be szokták vetni, de még a striák, hegek halványításában is eredményes lehet.

Sok A-vitamin található benne, amely nagyon jó hatással van az éleslátásra, illetve a bőr állapotára. K-vitamint is nagyobb mennyiségben tartalmaz, ez a vitamin pedig nélkülözhetetlen az egészséges véralvadáshoz, továbbá a csontok szilárdságának, erősségének megtartásához. A fahéjban lévő értékes B-vitaminok nemcsak az egészséges emésztést segítik elő, de hozzájárulnak az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, a stressz csökkentéséhez, a szorongás oldásához, a minőségi alváshoz.

BioMenü Ceyloni fahéj

A BioMenü készítményében lévő ceyloni fahéj kiváló minőségű, valódi fahéjnak is szokták nevezni. Gazdag, telt aromájú, meleg, édeskés, tökéletes sütéshez, főzéshez, ételek és italok ízesítéséhez.

Biominősítésű termék, 100%-ban természetes, nem tartalmaz mesterséges tartósítószert, színezéket vagy ízesítőt, sem génmódosított összetevőket. Nem tartalmaz olyan anyagokat sem, amelyek allergiát vagy intoleranciát okozhatnának összetevőket vagy keresztszennyeződés útján. Az ajánlott adagja napi 5 gramm, de ízlés szerint adagolható, fogyasztható.

Gyakori emésztési problémák, gyomorfekélyre, refluxra való hajlam esetén, illetve magas vagy ingadozó vércukorszintnél érdemes rendszeresen fahéjat fogyasztani. A BioMenü Ceyloni fahéj kiváló minőségű, 100%-ban természetes készítmény, amelyet biztonsággal alkalmazhat!

Kapcsolódó BioMenü készítmény:

További cikkek BioMenü termékekről:

Olvasson még cikkeinkből!