Biomenü Bio Amaránt mag – Az ősi szupergabona
Az amaránt egy rendkívül tápláló és sokoldalú gabonahelyettesítő, amely már 8000 éve része az emberi étrendnek. Ez az ősi növény nemcsak történelmi jelentőséggel bír, de napjainkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egészségtudatos fogyasztók körében.
Az amaránt története és jellemzői
Az amaránt több mint 60 különböző gabonafajtából álló csoportot képvisel, amelyet az inka, maja és azték civilizációk alapvető élelmiszerként fogyasztottak. Bár technikailag álgabonának minősül, tápanyagprofilja hasonló a hagyományos gabonafélékéhez, miközben számos egyedi előnnyel is rendelkezik.
Összetétel
A Biomenü Bio Amaránt mag kiváló tápanyagforrás:
- Magas fehérjetartalom: 100 grammban 16,4 g protein található
- Gazdag rostforrás: 100 grammban 11,5 g rost
- Alacsony zsírtartalom: 100 grammban csak 6,2 g zsír
- Természetesen gluténmentes
- Gazdag mikrotápanyagokban és antioxidánsokban
Az amaránt előnyei és felhasználása
Az amaránt földes, diós íze sokféle ételhez jól illeszkedik. Sokoldalúsága és tápanyagsűrűsége miatt kiváló kiegészítője lehet az egészséges étrendnek.
Felhasználási javaslat
– Főzze meg és fogyassza köretként – Adja hozzá levesekhez, salátákhoz – Használja gabonakeverékekben – Készítsen belőle reggeliző pelyheket – Őrölje lisztté és használja sütéshez
Tápanyagok 100g-ban:
- Energia 1522 kJ/364 kcal
- Zsír 6,2 g – amelyben telített zsírsav 1,6 g
- Szénhidrát 54,0 g – amelyben cukor 2,5 g
- Rost 11,5 g
- Fehérje (protein) 16,4 g
- Só 0,01 g
A Biomenü Bio Amaránt mag 250 grammos kiszerelésben kapható, így ideális választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni ezt az ősi szupergabonát. Fedezze fel Ön is az amaránt sokoldalúságát és élvezze annak számos egészségügyi előnyét!
Vásárlói vélemények és értékelések
Még nincs értékelés.