Kuponok

Tisztelt Vásárlóink!

2022. május 28-tól az Európai Unió területén, így Magyarországon is egységes szabályok vonatkoznak az árcsökkentésre. Az új Árrendelet a Kormányhivatal oldalán tekinthető meg.

Az Árrendelet a kuponok alkalmazásának a szabályát is módosította, a rendelet ide vonatkozó részét oldalunk végén kiemeltük. Az Árrendelet szerint, a webáruházunkban közzétett minden látogató által elérhető kuponokat „Bárki által igénybe vehető akciók” fogalomkörbe helyezte, és ebben az esetben a kupontól függetlenül, a termékek árát is módosítani szükséges. Ezáltal az ilyen általános és teljesen nyilvános kuponok elvesztették jelentőségüket, mert valójában akciós árnak minősülnek.

A fentiek miatt a jövőben csak „Személyre szabott akciók – pl. egyedi utalványok, törzsvásárlói egyedi kuponok” fogalomkörbe tartozó kupon ajánlatokat kínálunk vásárlóinknak, ezért kérjük;

Az eddig megszokott kupon kedvezményeket a jövőben is folytatni kívánjuk, de csak személyre szabott ajánlatok formában, amelyet csak hírlevél feliratkozóink és regisztrált vásárlóink részére tudunk eljuttatni.

Megértésüket köszönjük!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Ne maradj le a legjobb kuponokról!

Please wait...

Köszönjük a feliratkozást!

Az Árrendelet kupont érintő rendelkezése

2.3.1. Személyre szabott akciók – pl. egyedi utalványok, törzsvásárlói egyedi kuponok

Nem vonatkoznak az új előírások a személyre szabott egyedi árengedményekre, egyedi utalványokra, törzsvásárlói egyedi kuponokra, amelyeket jellemzően nem jelentenek be széles körben a fogyasztók részére árcsökkentésként, viszont egyes fogyasztók – pl. törzsvásárlói hűség esetén – egyedileg felhasználhatják az akciót bizonyos feltételek mellett. Az ilyen árcsökkentésre példa, amikor a fogyasztó az eladótól történő korábbi vásárlásai alapján vásárláskor 20 %-os utalványt kap, amely a hónap végéig érvényes a következő vásárlásra.

2.3.2. Bárki által igénybe vehető akciók – pl. kupon napok, akciós kódok

Az általános, bárki által hozzáférhető kedvezmények, akciók, kupon napok, akciós kódok azok, amikor a kereskedő, az üzlethelyiségbe vagy az online boltba látogató valamennyi fogyasztó számára hozzáférhetővé tesz kuponokat vagy árengedménykódokat. Például ha egy webáruház adott napon a „Ma 20 % kedvezmény az XYZ kód használatával” szlogennel hirdet nyilvános akciót, akkor ebben az esetben az érintett termékeknél ki kell írnia a korábbi árat és a kuponkód felhasználásával fizetendő akciós árat is.
Ezekben az esetekben is meg kell tehát felelnie a kereskedőnek az Árrendelet követelményeinek, azaz meg kell állapítania az árcsökkentéssel érintett termék korábbi árát az elmúlt 30 napban nyilvánosan elérhető legalacsonyabb ár alapján, és fel kell tüntetnie a korábbi árat és az akciós árat is a kuponos akcióval érintett terméknél.

Az Árrendelet teljes szövege a Kormányhivatal oldalán tekinthető meg.