Kóstolja meg a vitaminokban gazdag YUZU teát, amely nemcsak ízletes, hanem igazi vitaminbomba is!
A Yuzu tea aromája rendkívül finom, és kizárólag természetes összetevőkből áll. A benne található Yuzu gyümölcs különlegessége, hogy 3-szor több C-vitamint tartalmaz, mint a hagyományos citrom, és 10-szer több kalciumot, mint az alma. A Yuzu egy citrusféle, amelynek íze fűszeres, savanykás és kissé kesernyés, mint a citrom, a grapefruit és a mandarin kombinációja. Az érett Yuzu gyümölcs gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és természetes antioxidánsokban. Magas A-, B1-, B2-, B5- és B6-vitamin tartalma mellett jelentős mennyiségű kalciumot, magnéziumot, vasat, cinket, karotinoidokat, flavonoidokat és limonoidokat is tartalmaz, amelyek mind hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez.
A Yuzu ital különlegesen finom aromájú, természetes alapanyagok felhasználásával készül. A Yuzu tea nemcsak energiát ad, hanem erősíti az immunrendszert is. A Yuzu (Citrus Junos) egy kicsi, kerek citrusféle, amely vastag, egyenetlen héjjal és nagy magtartalommal rendelkezik. Íze fűszeres, kesernyés és savanykás, a mandarin, citrom és grapefruit ízvilágának kombinációja. A Yuzu gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, emellett sejtvédő antioxidánsokat is bőven tartalmaz. Magas mennyiségben található benne A-, B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B5 (pantoténsav) és B6 (piridoxin) vitamin, továbbá vas, kalcium, magnézium és cink is. Antioxidáns vegyületei között megtalálhatók a flavonoidok, karotinoidok és limonoidok, amelyek hozzájárulnak a sejtek védelméhez és az egészség fenntartásához.
A yuzu nagymértékben képes fokozni az immunrendszer működését, köszönhetően a benne található jelentős mennyiségű C-vitaminnak és antioxidáns anyagoknak. A C-vitamin hozzájárulhat a légúti fertőzések kockázatának csökkentéséhez, és segíthet megelőzni komolyabb betegségeket, például a tüdőgyulladást. Betegség esetén is fontos a C-vitamin pótlása, mivel gyorsíthatja a gyógyulást és a regenerációt. Az antioxidáns vegyületek, amelyek szintén nagy mennyiségben találhatók meg a yuzuban, támogatják az erős immunrendszer fenntartását. Az antioxidánsok semlegesítik a szabadgyököket, ezzel megelőzve az immunsejtek károsodását, és védelmet nyújtanak a vírusok és baktériumok által okozott fertőzésekkel szemben is.
>>> Fedezze fel az összes Yuzu teát!
A yuzu kiváló gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ami hozzájárulhat a krónikus betegségek kockázatának csökkentéséhez. Kutatások szerint a krónikus gyulladások szerepet játszhatnak olyan betegségek kialakulásában, mint a cukorbetegség, a szívkoszorúér-betegség és a tüdőbetegségek. A yuzuban található jelentős mennyiségű antioxidáns segíti a szervezet védekezőképességét, mivel csökkentheti a gyulladások mértékét, védve ezzel a sejteket és szöveteket a krónikus gyulladások okozta károsodástól.
A gyulladás alapvetően egy normális immunválasz, amely a szervezetben a szövetek károsodása vagy sérülés miatt alakul ki. Azonban a krónikus gyulladás veszélyes lehet, mivel számos súlyos betegség, például szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség és bizonyos tüdőbetegségek kialakulásához hozzájárulhat. A Journal of Food Science vizsgálata szerint a yuzu levében és héjában található vegyületek hozzájárultak a gyulladás csökkentéséhez, valamint megakadályozták a szabadgyökök képződését. Ez a hatás a yuzu antioxidáns tartalmának köszönhető, amely segíti a szervezetet a gyulladások visszaszorításában és a sejtek védelmében.
A yuzu egyik pozitív hatása, hogy képes gátolni a véralvadást. A véralvadás normál körülmények között létfontosságú folyamat, azonban bizonyos embereknél fokozott a káros vérrögök kialakulásának kockázata, amelyek elzárhatják a véráramot, súlyos problémákat okozva, mint az agyvérzés, szívroham vagy tüdőembólia. Néhány kutatás szerint a yuzu gyümölcs gátolhatja a vérrögképződést, hasonlóan a vérhígító gyógyszerekhez. Ezért, ha valaki már vérhígító gyógyszereket szed, fontos, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt yuzu gyümölcsöt fogyasztana, mivel a yuzu fokozhatja a vérhígítók hatását, ami nem kívánt mellékhatásokhoz vezethet.
Próbálja ki a Yuzu italt hidegen, melegen, vagy akár ételekhez és süteményekhez keverve! Frissítő és ízletes módon élvezheti a yuzu gyümölcs jótékony hatásait minden formában.