Előzze meg a hisztaminérzékenység tüneteit a Daosin tablettával!
A kifejezetten hisztaminra érzékenyek számára készült Daosin tabletták diamin-oxidázt (DAO) tartalmaznak, amely a szervezetben a hisztamin lebontásáért felelős. Amennyiben ez az enzim hiányzik vagy csökkent a működése, a hisztamin lebomlása jelentősen lelassul. A hisztaminintolerancia akkor fordul elő, ha a szervezet fokozott érzékenységgel reagál a magas hisztamintartalmú élelmiszerekre. A Daosin tabletta étkezés előtti bevételével megemelkedik a belekben a DAO-szint, ami a hisztamin lebontási képességét javítja, és megelőzhetők az allergiás reakciók hisztaminérzékeny embereknél.
Hisztaminérzékenység ellen – Daosin tabletta
A hisztaminra érzékeny személyek számára a Daosin tabletta speciális gyógyászati megoldást kínál. Ezeket a tablettákat kifejezetten a hisztaminra érzékenyeknek ajánlják. A Daosin tabletták a szervezetben az ételintoleranciáért felelős hisztamin feldolgozását segítő hatását klinikai vizsgálatok igazolták. A Daosin úttörő megoldás világszerte, mivel ez az első olyan készítmény, amely képes szabályozni a hisztaminérzékenységet okozó hisztaminszintet a DAO (diamin-oxidáz) enzim pótlásával, amely segíti a hisztamin lebontását a szervezetben.
Ennek a készítménynek az elsődleges összetevője a diamin-oxidáz, amely a szervezet természetes DAO enzimszintjének pótlására vagy kiegészítésére szolgál. A DAO enzim döntő szerepet játszik a táplálékkal elfogyasztott hisztamin lebontásában. A vékonybél DAO szintjének növelése és a hisztamin megfelelő lebontásának elősegítése, valamint a normál emésztés elősegítése és az allergiás reakciók megelőzése érdekében a Daosin tablettát étkezés előtt javasolt bevenni.
Hisztamin
A hisztamin egy természetes vegyület, a szervezetben termelődik, vagy táplálékkal kerül be. Sokrétű szerepe különböző funkciókat ölel fel, mint például az immunrendszer erősítése, a központi idegrendszer szabályozása és a sav-bázis egyensúly fenntartása az emésztőrendszerben. Szöveti hormonként és neurotranszmitterként a hisztamin az egész szervezetben kifejti hatását.
Hisztaminintolerancia tünetei
A hisztaminintoleranciát különféle tünetek jellemzik, amelyek a szervezet különböző rendszereit érintik. A légúti tünetek közé tartozik az orrfolyás, köhögés, tüsszögés, orrdugulás, légszomj és asztmás tünetek. A bőrtünetek viszketés, csalánkiütés, arckipirulás, bőrpír, -kiütés, ödéma, duzzanat és ekcéma formájában nyilvánulhatnak meg. Gyakoriak az emésztési problémák, mint a puffadás, hasi fájdalom, hasmenés gyomorégés, székrekedés és hasi görcsök is. Ezen kívül a hisztaminintoleranciában szenvedők izomremegést, fejfájást, migrént, hőhullámokat, szédülést, izzadási rohamokat, hangulati zavarokat, szorongást, szívdobogásérzést, hányingert, hányást, vérnyomás-ingadozást és menstruációs zavarokat vagy fájdalmat tapasztalhatnak. A hisztaminintoleranciát gyakran olyan élelmiszerek fogyasztása váltja ki, amelyek hosszabb érlelési vagy tárolási folyamaton mentek keresztül, mivel ezekben az élelmiszerekben általában magasabb hisztaminszintet van. Ezen kívül vannak bizonyos élelmiszerek, amelyek további hisztamint szabadíthatnak fel a szervezetben, súlyosbítva a tüneteket.
DAO enzimhiány
Ha a DAO enzim hiánya esetén, vagy ha aktivitása csökken, allergiás reakciók léphetnek fel, különösen magas hisztamint tartalmazó élelmiszerek, valamint olyan gyógyszerek és élelmiszerek fogyasztása esetén, amelyek gátolják a hisztamin lebomlását vagy kiváltják annak felszabadulását. Ezen kívül tünetek jelentkezhetnek akkor is, ha nem friss élelmiszert fogyasztanak. A hisztaminnal szembeni érzékenység meghatározásához a hisztamin lebontásáért felelős enzim, a diamin-oxidáz (DAO) vérszintjét kell megvizsgálni. Míg a DAO hivatalos tartománya 10-100 U/ml, a klinikai tünetek a korábbi tapasztalatok alapján 20 U/ml alatt is előfordulhatnak.
Megelőzés
A hisztaminérzékenység tünetei megelőzhetőek például azáltal, hogy kerüli vagy korlátozza a különféle élelmiszerek és anyagok fogyasztását, mint például haltermékek, belsőségek, érlelt sajtok, savanyú káposzta, ecet, tartósított zöldségek, csokoládé, sör, vörösbor, pezsgő, avokádó, ananász, papaya, dió, paradicsom, nem friss élelmiszerek, jódtartalmú kontrasztanyagok és bizonyos gyógyszerek.
Hisztaminérzékenység esetén próbálja ki a Daosin tablettát és előzze meg a tüneteket!